Zelf zoekwoorden onderzoek doen?

Indien je zelf onderzoek wilt doen naar de mogelijkheden voor nieuwe keywords, dan zijn er verschillende websites beschikbaar die je gratis verder kunnen helpen.

Ubersuggest

Op deze site kun je een internetadres of zoekterm invoeren, waarna je een lijst met mogelijke zoekwoorden inclusief het zoekvolume van al deze zoektermen krijgt. Dit is de meest uitgebreide gratis tool die te verkrijgen is en zeker het proberen meer dan waard.

Google Suggest

Wanneer je in Google een zoekwoord invult, zie je direct een x-aantal suggesties op basis van jouw zoekterm. Deze suggesties zijn populaire zoektermen, welke je direct een goed idee geven van waar in relatie tot de door jou gebruikte zoekterm op gezocht wordt.

Google Trends

Deze tool geeft met grafieken weer, hoe vaak er op een bepaald term is gezocht de afgelopen jaren. Je kunt hier trends mee ontdekken en globaal zien waar bepaalde zoektermen worden gebruikt. Daarnaast geeft het weer welke relevante zoekwoorden er snel stijgen en dalen.

Als je na het doen van je eigen zoekwoorden onderzoek nog met vragen zit, stuur me dan gerust een berichtje op paul@jenda.nl of connect op linkedin.