Webdevelopment

Webdevelopment is de verzamelnaam voor alle activiteiten die met het maken van een website te doen hebben. Het gaat hierbij om het ontwerpen van websites, het omzetten van deze ontwerpen naar goed werkende websites en het draaiende houden van die websites. Bij Jenda houden we ons voornamelijk bezig met het omzetten van ontwerpen naar functionerende websites en het optimaliseren en uitbreiden van deze sites.

Onze diensten

In de loop der jaren hebben we met een aantal werkzaamheden een grote ervaring opgebouwd. Je kunt dan ook gerust stellen dat dit onze specialismen zijn geworden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Website omzetten naar een mobiele website

Steeds meer mensen bezoeken websites op hun mobiel, in 2018 lag het mobiel internetgebruik in Nederland op 56 %. Het is dus raadzaam en misschien zelfs wel een must, je website daarvoor geschikt te maken. Het responsive maken van een website zoals dit genoemd wordt, betekent dat je website de lay-out aanpast aan het apparaat waarop het verschijnt. Want het zal duidelijk zijn dat het een verschil is of je website op een desktop verschijnt of op een smartphone of tablet. Door het responsive maken blijft een bezoeker een goede gebruikservaring beleven en zal daardoor ook langer op je site blijven. Bovendien kijkt Google sinds april 2015 of een website ‘mobile friendly’ is en weegt dit mee in de ranking. Het mobiel maken van jouw website is een klus die op ons lijf geschreven is. We maken een versie die goed werkt op alle apparaten zodat je website er altijd goed uitziet.

Van Excel naar overzichtelijke online oplossing

Als je begint met het maken van een overzicht dan is Excel een efficiënt pakket maar zodra daar meer gebruikers aan gaan werken kan het problemen gaan opleveren. Jenda kan hier online oplossingen voor bedenken en begeleiding bieden. Ook als je de gegevens die je uit je online oplossing hebt gehaald, wilt overzetten in een pdf-formaat is het handig als je dit met één druk op de knop kunt doen. Wij kunnen dit eenvoudig voor je regelen.

Intranet website voor je bedrijf

Een intranet website is een website die enkel toegankelijk is voor de medewerkers binnen een bedrijf of organisatie. Op deze site kunnen medewerkers informatie vinden, plaatsen of delen met collega’s. Denk aan allerlei documenten, nieuws en een agenda tot aan persoonlijke profielen en blogs. Toegang vindt plaats via een wachtwoord. Met onze ervaring kunnen we een succesvol intranet voor je bouwen met op maat gesneden oplossingen. Indien gewenst kunnen wij ook een gedeelte van deze site toegankelijk maken voor mensen buiten je bedrijf, zoals klanten en leveranciers. Dit noemen we dan een extranet website.

Beveiligd met een https verbinding

Uiteraard staat veiligheid voorop bij onze applicaties en wordt er altijd gewerkt met SSL gecertificeerde toepassingen. Een SSL certificaat op je site zorgt ervoor dat gegevens tijdens verzending niet onderschept kunnen worden door kwaadwillenden. Een geruststellende gedachte bij betalingen doen of bij het verzenden van gevoelige gegevens. Een SSL certificaat zorgt voor vertrouwen en zal eraan bijdragen dat mensen gemakkelijker je website bezoeken. Ook Google ziet graag een SSL certificaat en waardeert dit met een hogere plaats in de zoekresultaten.

Onze werkwijze bij webdevelopment

Als je iemand in de arm wilt nemen om aan je site te werken heb je natuurlijk graag een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten. Daarom volgt hier een stapsgewijze toelichting van onze werkwijze.

Kennismaking en inventarisatie

Bij het eerste contact met ons via e-mail of telefonisch, kunnen we nagaan wat jij wil dat er gedaan gaat worden en beoordelen wij of dit voor ons te realiseren valt. Vervolgens plannen we een afspraak in op onze locatie in Gemert voor een nadere kennismaking en een grondige analyse van je wensen.

Proefversie maken

Daarna gaan we aan de slag en komen we met een proefversie; een klikbare, statische versie van onze oplossing. Deze gaan we testen met je en samen bepalen we of het zal voldoen aan je eisen, of alles werkt zoals je dat wil zien en of eventuele opties wel echt nodig zijn. Want ook in een kostenbesparende oplossing denken we graag met je mee.

Ontwikkelfase

Na grondig testen, evalueren en zo nodig aanpassingen maken komt er een versie uit die goed werkt en voldoet aan alle wensen. Nu kan het project uiteindelijk voltooid worden en daarna beschik jij weer over een goed functionerende website!

Doorontwikkelen en optimaliseren

Nadat de gemaakte oplossing klaar is staan we uiteraard blijvend voor je klaar om mee te denken over hoe je ook in de toekomst nog slimmer en sneller kunt werken. De technologie staat immers niet stil, dus jij als ondernemer ook niet. Stilstaan is geen optie. Het doorontwikkelen en verder perfectioneren van oplossingen hoort daar helemaal bij. Daar geloven we bij Jenda sterk in, jij toch ook?

Meer weten?

Zet de eerste stap naar een betere website die je minder tijd kost en meer gebruiksgemak oplevert. Maak een afspraak om eens langs te komen in Gemert, dan kunnen we samen kijken hoe we je problemen kunnen oplossen.

Maak direct een afspraak