Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Indien u graag beter gevonden wilt worden in de zoekmachines zijn daar voldoende mogelijkheden voor. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. Op het internet zijn verschillende zoekmachines te vinden. De populairste zoekmachines zijn Google en Bing. Google heeft met afstand het grootste marktaandeel op het gebied van zoekmachines en is daarmee de belangrijkste zoekmachine om de focus op te leggen tijdens het toepassen van SEO.

SEO bestaat uit het optimaliseren van factoren die invloed uitoefenen op de zogenaamde ‘ranking’ in de zoekmachines. Er zijn honderden factoren die allemaal invloed hebben op de ranking van uw website. Sommige factoren zijn van veel groter belang dan anderen. Links naar je website en on-site SEO zijn factoren die een grote invloed hebben én het zijn tegelijkertijd ook factoren waar wij als website-eigenaren een steentje aan bij kunnen dragen.

Linkbuilding

Linkjes vanaf andere websites zijn van grote invloed op de ranking van uw website in de zoekmachines. Met name Google hecht veel waarde aan de relevantie en waardering van een website. Heeft een website veel relevante linkjes van kwalitatief goede websites? Dan is dit voor Google een reden om deze website hoger te plaatsen in de ranking van een bepaald zoekwoord.

Een link vanaf een andere website wordt gezien als een ‘waardering’ voor de website naar waar gelinkt wordt. Hoe meer goede ‘waarderingen’ van andere websites, hoe hoger Google of een andere zoekmachine de waarde van deze website inschat. Relevantie en kwaliteit spelen hier een grote rol in.

Natuurlijke links vanaf andere websites zijn dus een ‘must’, maar het blijft vaak lastig om deze links te verkrijgen. Sommige websites linken vanuit zichzelf naar uw website, maar dit is een klein gedeelte. Het overgrote gedeelte van de websites zal dit niet uit zichzelf doen. Het op zoek gaan en verkrijgen van links heet ‘linkbuilding’.

Om beter online vindbaar te zijn is het op de juiste manier toepassen van linkbuilding een must, maar het is niet eenvoudig en vaak veel werk. Bij Jenda doen wij dit met alle plezier voor u!

Meer over Linkbuilding

Onsite seo

Naast het toepassen van linkbuilding is ook de website zelf een belangrijke factor. De inhoud van de website, de titels, meta descriptions, het toevoegen van de juiste zoekwoorden en nog veel meer; Het heeft allemaal invloed op de ranking van uw website in de zoekmachines.

On-site SEO neemt minder tijd in beslag dan linkbuilding, maar het is van belang dat het op de juiste manier voor uitgevoerd.

Bij Jenda optimaliseren we dagelijks websites op het gebied van on-site SEO. Wij optimaliseren daarom graag uw website zodat deze goed vindbaar is in de zoekmachines.

Meer over Onsite SEO

Website Support

Website support heeft minder invloed op de ranking van je website in de zoekmachines, maar is zeker niet onbelangrijk. Het opzetten van uw website, het vereenvoudigen van het website beheer of het aansluiten op o.a. Google Analytics, Google Webmaster Tools of Google Adsense. Dit zijn allemaal zaken die u een duidelijk inzicht geven in de prestaties van uw website in de zoekmachines en het beheer van uw website betrouwbaarder en eenvoudiger maken.

Zonder een goede website support wordt het lastig om het maximale uit uw website te halen.

Jenda helpt u graag met de bovenstaande zaken.

Meer over Website support