Zoekmachine optimalisatie (seo)

Indien je graag beter gevonden wilt worden in de zoekmachines zijn daar voldoende mogelijkheden voor. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. Op het internet zijn verschillende zoekmachines te vinden. De populairste zoekmachines zijn Google en Bing. Google heeft met afstand het grootste marktaandeel op het gebied van zoekmachines en is daarmee de belangrijkste zoekmachine om de focus op te leggen tijdens het toepassen van SEO.

SEO bestaat uit het optimaliseren van factoren die invloed uitoefenen op de zogenaamde ‘ranking’ in de zoekmachines. Er zijn honderden factoren die allemaal invloed hebben op de ranking van jouw website. Sommige factoren zijn van veel groter belang dan anderen. Links naar je website en on-site SEO zijn factoren die een grote invloed hebben én het zijn tegelijkertijd ook factoren waar wij als website-eigenaren een steentje aan bij kunnen dragen.

Jenda werkt vanuit Gemert en is gevestigd in het Business Center Gemert. Kom gerust eens langs om te praten over wat we voor je kunnen betekenen.

Linkbuilding

Linkjes vanaf andere websites zijn van grote invloed op de ranking van jouw website in de zoekmachines. Met name Google hecht veel waarde aan de relevantie en waardering van een website. Heeft een website veel relevante linkjes van kwalitatief goede websites? Dan is dit voor Google een reden om deze website hoger te plaatsen in de ranking van een bepaald zoekwoord.

Een link vanaf een andere website wordt gezien als een ‘waardering’ voor de website naar waar gelinkt wordt. Hoe meer goede ‘waarderingen’ van andere websites, hoe hoger Google of een andere zoekmachine de waarde van deze website inschat. Relevantie en kwaliteit spelen hier een grote rol in.

Natuurlijke links vanaf andere websites zijn dus een ‘must’, maar het is nog niet zo makkelijk om deze links te verkrijgen. Sommige websites linken vanuit zichzelf naar jouw website, maar om dit te stimuleren moet veel worden gedaan. Het loont daarnaast om je inhoud actief te promoten om zo je inhoud bij andere site eigenaren onder de aandacht te brengen om zo meer links te verkrijgen. Het op zoek gaan sites die je site graag willen delen omdat ze er van overtuigd zijn dat de informatie op je site waardevol is voor hun bezoekers heet `linkbuilding’.

Om beter online vindbaar te zijn is het op de juiste manier toepassen van linkbuilding een must, maar het is niet eenvoudig en vaak veel werk. Bij Jenda doen wij dit met alle plezier voor je!

Meer over Linkbuilding

Onsite seo

Naast het toepassen van linkbuilding is ook de website zelf een belangrijke factor. De inhoud van de website, de titels, meta descriptions, het toevoegen van de juiste zoekwoorden en nog veel meer; Het heeft allemaal invloed op de ranking van jouw website in de zoekmachines.

On-site SEO neemt minder tijd in beslag dan linkbuilding, maar het is van belang dat het op de juiste manier voor uitgevoerd.

Bij Jenda optimaliseren we dagelijks websites op het gebied van on-site SEO. Wij optimaliseren daarom graag jouw website zodat deze goed vindbaar is in de zoekmachines.

Meer over Onsite SEO