Website aanmelden bij Google

Voorheen was het belangrijk je aan te melden bij de zoekmachines zoals Google, dit is echter verleden tijd. Op dit moment ziet Google een link op een andere site als reden om een pagina op te nemen in de zoekresultaten.

Het is hierbij belangrijk dat je op zoek gaat naar relavante pagina's waarop je een link kan krijgen. De kwaliteit van deze pagina en de relevantie is erg belangrijk, elke link kun je zien als een soort stem voor je site in de zoekresultaten het is hierbij goed te weten dat niet iedere link even belangrijk is.

Hoe kun je zien of en hoe je bent opgenomen in google?

Als je niet met de gewenste zoekwoorden bovenaan komt kan het zijn dat je wel in de resultaten staat maar dat je bijvoorbeeld op plek 250 staat. Het is daarom fijn om te weten hoe je kunt checken of je erin staat en hoe. Dit is heel simpel te controleren namelijk met de volgende zoekopdracht:

Zoek in Google op: site:jenda.nl (waarbij jenda.nl je eigen webadres moet zijn)

Wat maakt een link goed?

Er zijn behoorlijk wat factoren die Google gebruikt, grofweg zijn dit deze punten:

  • Is de site technisch in orde
  • Bevat de site niet teveel uitgaande links
  • Is de site wel relevant genoeg om naar je te linken
  • Is de site snel genoeg
  • Hoe is de inhoud op de website
  • Is de website wel veilig
  • Als de site downloads bevat zijn deze virusvrij

Het loont om van te voren goed te kijken waar een link geplaatst gaat worden en om er niet ineens 100 te plaatsen als deze daarvoor nog nooit in aanmerking is gekomen voor een link om daarna nooit meer een link te krijgen. Linkbuilding is iets dat op de agenda moet komen staan om maandelijks aan te werken.

Wat kun je nog meer doen?

Naast goede links is bijvoorbeeld het aantal bookmarks die naar je site verwijzen in de browsers van mensen die je site vaker bezoeken ook belangrijk. Google kan zien welke bookmarks er in je chrome browser staan, deze bookmarks tellen ook mee om hoog in google te komen. Daarnaast kan google zien hoevaak je webadres rechtstreeks in de chrome browser word ingetypt dus dit stimuleren is ook een manier om beter in google te komen.

Meer weten over seo? Lees onze handleiding seo. Teveel gedoe? We helpen je graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.