Het belang van Linkbuilding

Lang geleden toen de zoekmachines nog in de kinderschoenen stonden was het eenvoudig om je site hoog in google te laten komen. Wat je deed was het aanmelden bij google en door het gebrek aan concurrentie stond je al snel bovenaan. Omdat google een link op een andere website naar jouw website als een soort stem voor je website ziet ontstond er een grote markt voor link verkoop.

Linkjes kopen leek een goed idee totdat Google steeds meer controles ging inbouwen. Je kocht destijds voor een paar euro 100 linkjes op Chinese link websites en Google beloonde dit met een betere notering. Echter ziet google nu dat een Nederlandse site met uitsluitend Chinese links niet echt natuurlijk is. Daarnaast is duidelijk voor ze of een link op een website gerelateerd is en of de backlink komt van een autoriteit.

Inkomende linkjes vanaf andere websites hebben een grote invloed op de resultaten van jouw website in de zoekmachines zoals google en bing. Een relevante link vanaf een kwalitatieve website kan de ranking van jouw website positief beïnvloeden. Het is daarom van belang om op zoek te gaan naar dit soort links.

Het bijhouden en monitoren van deze backlinks is ook iets dat zeker niet vergeten mag worden. Het komt vaak al snel voor dat het overzicht op de inkomende links al snel verloren wordt. Een goed beheer op het gebied van je partners en linkafspraken is daarom zeker van groot belang.

Hoe werkt het

Websites linken graag naar jouw website zonder hier iets voor terug te krijgen indien deze informatie compleet, waardevol en uniek is, als de geboden informatie bijvoorbeeld niet compleet is maar wel waardevol zal deze eerder gewoon worden overgenomen omdat kopiëren eenvoudiger is geworden. Het is ook mogelijk om informatie te vermengen met persoonlijke ervaringen hierdoor kan de informatie uniek worden gemaakt en zal deze eerder met anderen worden gedeeld via social media en websites.

Er zijn ook websites die voor het plaatsen van informatie met bronvermelding een link terug vragen om zo zelf beter in de zoekmachines te komen staan. Of er worden partner sites (vaak zijn dit link websites) gemaakt waarop links worden geplaatst om als betaalmiddel te gebruiken. Het mag duidelijk zijn dat de eerste variant de beste maar ook de moeilijkste en meest tijdrovende is.

Het ruilen van artikelen met link, kopen van links of het ruilen van backlinks kan wel maar is niet geheel zonder risico.

Whitehat vs blackhat seo

Het verkrijgen van links is in veel gevallen blackhat linkbuilding omdat Google liever niet ziet dat je bewust linkjes gaat aanvragen. Ze zien liever dat je bezig bent met het bouwen van een merk. Zodat anderen vanzelf naar je gaan linken omdat je pagina inhoud gewoon top is. Dit omdat dit hun werk een stuk eenvoudig zou maken, elke ontmoedigde persoon is prettig voor ze.

Whitehat seo is dan het onsite optimaliseren van je site en zorgen dat je naamsbekendheid krijgt met behulp van bijvoorbeeld pr activiteiten. Echter leveren deze pr activiteiten pas echt iets op als de sites die over je schrijven er ook een link bij plaatsen. Hier actief achteraan gaan is ook een vorm van seo. Bovendien levert het ook direct bezoekers en dus leads of sales op.

Waar we bij Jenda op letten is het volgende: Is de link waardevol voor de pagina, waar is deze geplaatst en gaat deze ook direct bezoekers sturen. Als dit niet het geval is dan is de kans groot dat het geen link is die klopt volgens de google guidelines. Dit wil echter niet zeggen dat je positie in google er niet op vooruit gaat.

Waarom zoveel online marketing bureaus en website eigenaren aan blackhat linkbuilding doen is simpel, het werkt verbazingwekkend goed. Google zegt al jaren dat het niet werkt en vele willen doen geloven dat het achterhaald is maar dat is niet het geval. Ze zeggen dit omdat ze willen dat iedereen met branding aan de slag gaat, dit maakt het werk van big G eenvoudiger.

Toch de blackhat manier dan maar? Dat hangt er vanaf, ben je aanwezig voor de lange termijn dan zou je het risico wellicht beter niet kunnen lopen, vooral in een categorie waarin google veel geld verdient. In de categorie verzekeringen en hypotheken is veel handmatige controle, als je daar fratsen gaat uithalen en je komt bovenaan, dan is je werk snel gespot en sta je niet langer in google.

Bij affiliates (dit zijn mensen die sites maken om spullen of diensten op commissie basis te verkopen) doen ze het bijna allemaal. Dit omdat het niet uit maakt als een site uit google gegooid is, ze maken dan gewoon een nieuwe aan en starten opnieuw. In een categorie zoals casino's daar verdient google niets en is het min of meer het wilde westen, iedereen doet het en als je het niet doet dan kom je niet in de resultaten. Maak zelf de keuze of kom er met ons over praten.

Wij nemen het werk graag van je over

Je pagina zo inrichten dat je links krijgt is door de bovenstaande factoren niet altijd eenvoudig. Het verkrijgen van backlinks omdat je hoger in google of bing wil komen is veel werk en iets dat je beter aan een seo specialist kan over laten.

Bij Jenda kunnen we dit voor je uit handen nemen. Het verkrijgen van google linkbuilding links, het monitoren van de links, het verbeteren van je linkprofiel en het creëren van een mogelijkheden voor je site om meer links aan te trekken zijn allemaal zaken waarmee we je graag helpen.

Wil je meer informatie op het gebied van linkbuilden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Telefoon: 0404 020 800
E-mail: paul@jenda.nl

Graag weten wat we voor je kunnen betekenen, start dan de gratis site scan.

Start gratis site scan